Karriär

Ny CFO på Zengun

Oskar Björklund är ny CFO på Zengun.
Oskar Björklund är ny CFO på Zengun. Foto: Zengun

Zengun har utsett Oskar Björklund till ny Chief Financial Officer med ansvar för finans- och ekonomifrågor inom Zengunkoncernen. Han tillträder rollen den 1 januari 2023 och ersätter då Stefan Lindh som går i pension.

Oskar är utbildad civilekonom från Linköpings Universitet. Han har en bakgrund inom bland annat revision från PwC och business controlling från NCC. Sedan i mars 2021 är han ekonomichef på Zengun.

– Vi är glada att Oskar har valt att tacka ja till rollen som CFO. Oskar har en bred erfarenhet och kompetens inom finans och ekonomi. Dessutom känner han Zengun, vår kultur och våra värderingar väl. Han kommer att bidra till en fortsatt sund finansiell tillväxt och stabilitet i bolaget, säger Mick Salonen Högberg, vd och koncernchef på Zengun.

– Jag ser fram emot att anta den här rollen och fortsätta utveckla Zenguns ekonomifunktion tillsammans med mina kollegor. Under åren har Zengun haft en stark tillväxt med projekten i fokus. Vårt uppdrag är att fortsätta säkerställa lönsam tillväxt och stötta bolaget i att alltid leverera största möjliga kundvärde, säger Oskar Björklund.