Nyheter

Ny chef och ny region inom Peab

Peab bostad utvecklar verksamheten i sydöstra Sverige och bildar en ny region.Med region Sydost vill Peab skapa bättre möjligheter att möta efterfrågan på den växande bostadsmarknaden.

– Vi ser en marknad med stor utvecklingspotential i sydöstra Sverige och vill därför genomföra en rejäl satsning genom att etablera en ny region, säger Peter Svensson, vd Peab Bostad, i ett pressmeddelande. 

Med den nya regionen expanderar Peab Bostad från nuvarande verksamheter i Linköping, Örebro och Kumla till att också omfatta Norrköping, Jönköping, Växjö, Kalmar samt Karlskrona.
I några av dessa städer finns redan i dag mindre verksamheter.
– Etablering av region Sydost ger oss en möjlig årlig marknad om cirka 400-500 startade lägenheter och till en mindre del småhus, säger Peter Svensson.

Stefan Clomén Allansson har anställts som ny regionchef för region Bostadsutveckling Sydost.
Han kommer närmast från en anställning som Avdelningschef hos JM Region Syd.
Stefan börjar den 1 april.

– Jag är mycket glad över att Stefan ansluter sig till oss. Med Stefans bakgrund tillsammans med den organisation vi har i dag på plats, kan vi hålla rätt tempo i utvecklingen av vår nybildade region Sydost, säger Peter Svensson.

 – Det är en spännande satsning som Peab Bostad gör och med närvaro över hela landet finns en unik möjlighet att ta ett riktigt samhällsbyggaransvar. Jag ser fram emot att få utveckla region Sydost tillsammans med den stora kompentens som jag vet finns inom Peab idag, säger Stefan Clomén Allansson.