Nyheter

Ny chef på NCC Housing

När NCC byter koncernchef får det följder i toppskiktet. Svante Hagman blir ny chef för NCC Housing. Den 1 februari tillträder Svante Hagman sin nya tjänst. Han ersätter då Peter Wågström, som har utsetts till ny koncernchef för NCC.

I dag är Svante Hagman regionchef för Stockholm och Mälardalen inom NCC Construction Sverige.

— Det ska bli spännande med lite nya utmaningar. NCC Housing handlar om en lite annan typ av affär. Där vänder oss vi till privatpersoner och det innebär ett lite annat sätt att jobba på än i traditionell byggverksamhet. För egen del blir det också spännande att jobba med andra nordiska länder samt St Petersburg och Tyskland, säger han.

Planerar du några förändringar i NCC Housing?

— Inte just nu. Nu ska jag sätta mig in i verksamheten och strategin och lära känna människorna.

När Svante Hagman tillträder sitt nya jobb har han jobbat exakt på dagen 24 år på NCC. Han började som trainee på bolaget den 1 februari 1987.

— Jag är en riktig NCC-produkt. Jag trivs jättebra på NCC, jag har hela tiden bytt ganska mycket mellan olika affärsområden och olika verksamheter, det har gett nya stimulerande uppgifter och jag har känt att jag har haft utveckling i jobbet. Sedan gillar jag våra värderingar, medarbetarna och kulturen på NCC.

Men 24 år är väldigt länge, är du verkligen inte sugen på att börja på ett nytt företag?

— Definitivt inte. Jag tror inte att gräset är grönare på andra sidan.

Svante Hagman är utbildad civilekonom och har en magisterexamen i internationellt företagande. Men han har också erfarenhet från att jobba som snickare. Under studietiden arbetade han på ett litet byggföretag i Täby.

— Det var väldigt nyttigt för mig, det var så jag kom in i branschen och blev sugen på att söka traineeutbildningen på JCC, som företaget hette på den tiden, säger han.

NCC Housing har cirka 1 000 anställda och omsatte knappt nio miljarder kronor 2009. Svante Hagman kommer att ingå i NCC:s koncernledning.

Peter Wågström tillträder som koncernchef den 13 april. Då efterträder han Olle Ehrlén som går i pension.

Trebarnsfar på glid

Namn: Svante Hagman

Ålder: 49 år.

Bor: I villa i Danderyd.

Familj: Fru och tre barn.

Utbildning: Civilekonomexamen samt en MBA (Master of Business Administration) i internationellt företagande.

Fritidsintressen: Tennis, jogging, skidåkning, segling.