Ny fastighetschef på Statens fastighetsverk

Ny fastighetschef på Statens fastighetsverk
Lenka Medin är ny fastighetschef för fastighetsområde Musei- och teaterbyggnader på Statens fastighetsverk (SFV).
Lenka Medin är ny fastighetschef för fastighetsområde Musei- och teaterbyggnader på Statens fastighetsverk (SFV). Placeringen är i Stockholm. Medin, som är född och uppvuxen i Prag, är utbildad civilingenjör och har en gedigen utbildnings- och yrkesbakgrund från både Prag och Stockholm.

Tillsammans med ett 50-tal medarbetare får Medin som huvuduppgift att förvalta, utveckla och vårda flera av Stockholms och Sveriges främsta symbolbyggnader, t ex Moderna museet, Vasamuseet, Nationalmuseum, Naturhistoriska riksmuseet, Kungliga Operan och Dramaten.

– Jag ser fram emot att få arbeta inom en kompetensstark organisation med engagerade medarbetare och med fastigheter som betyder väldigt mycket för väldigt många. Unika byggnader med unika verksamheter i, mer inspirerande än så kan det inte bli, säger Medin.

Medin, född 1961, är utbildad civilingenjör vid CVUT (Czech Technical University) och KTH. Hon är verksam i Sverige sedan 1986 och har arbetat både som konsult på teknik- och arkitektföretag och som beställare med projektledning och fastighetsutveckling. Sedan 2002 har Medin varit engagerad i planeringen av Nya Karolinska Solna, Stockholms läns landstings satsning på ett nytt universitetssjukhus. Sedan 2008 har Medin varit fastighetschef för Nya Karolinska Solna inom en särskild organisation för styrningen av projektet, NKS-förvaltningen.
 

Relaterade artiklar

Ny regionchef på Peab
Forsen anställer ytterligare en gruppchef till Uppsala
Hon ska leda RO-Gruppens nya bostadssatsning
Anna-Lena Öberg Högsta blir ny vd för WSP Sverige