Nyheter

Ny fönsterfabrik till Skåne

Den växande svenska marknaden för energifönster gör att Kronfönster öppnar en ny fabrik i skånska Traryd. Tio personer rekryteras.

Kronfönster har hittills inte haft någon tillverkning i Sverige, utan har anlitat kontraktstillverkare i Polen och Litauen för sina energifönster. Nu ska det alltså bli ändring.

— Vi ser att det inte är så mycket dyrare att tillverka i Sverige, så vi kommer att flytta så mycket vi kan av produktionen hit, säger Carl G Svensson på Kronfönster till Byggvärlden.

Kronfönster har tagit fram fönstertyper som passar den svenska marknaden och hoppas nu att verksamheten ska få en kickstart.
— Vi är pyttesmå på den svenska marknaden, men hoppas förstås på att fortsätta växa. Vi är tolv anställda i säljorganisationen i dag.

Den nya fabriken innebär närapå en fördubbling av personalstyrkan. Tio personer ska rekryteras inom det kommande året och fler kan det bli.
— Ja, det hoppas vi. Vi kommer att fortsätta utvecklingen av våra fönstersektioner och ser att trenden går både mot att vilja spara energi och samtidigt ha större och större fönsterytor hemma, säger Carl G Svensson.

Redan nästa vecka ska maskinerna vara på plats i fabriken och väntad produktionsstart sker i slutet av april.