Bolag

Ny koncernchef för Göteborgsbyggare

Morgan Johansson blir ny koncernchef för Kålltorpsgruppen.
Morgan Johansson blir ny koncernchef för Kålltorpsgruppen. Foto: Kålltorpsgruppen

Morgan Johansson blir ny koncernchef för Kålltorpsgruppen. Nu är siktet inställt på att spränga miljardvallen.
– Mitt främsta uppdrag att säkra tillväxten inom Kålltorpsgruppen, säger han.

Efter många år som vd på Kålltorps Bygg tar nu Morgan Johansson steget upp som koncernchef för Kålltorpsgruppen, med ambitionen att stärka koncernens position på marknaden.

– Som koncernchef är mitt främsta uppdrag att säkra tillväxten inom Kålltorpsgruppen. Vi har redan en stabil grund och en stark förankring i Göteborgsregionen. Genom att ytterligare stärka varumärket och vår position på västsvenska marknaden ser vi en fortsatt organisk tillväxt och lönsamhet, säger Morgan Johansson.

Breddad koncern

Morgan Johansson startade upp Kålltorps Bygg 1989 tillsammans med bröderna Steve och Martin Johansson. Med en stadigt ökande omsättning och med siktet inställt på att spränga miljardvallen inom kort, breddade koncernen 2020 sitt kunderbjudande genom Kålltorps Projektutveckling. Idag har affärsområdena utökats; förutom industri, logistik samt kommersiella och offentliga lokaler ingår nu även nybyggnation av bostäder.

– Dagens föränderliga värld kräver nytänkande och flexibilitet. Därför blir det extra viktigt för koncernen att nyttja den potential som finns i en sammanhållen organisation. Vi ser att Kålltorps Bygg och Kålltorps Projektutveckling kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och jag kommer att lägga stort fokus på att skapa framgångsrika synergieffekter mellan dotterbolagen. Vi har en nyckelroll att spela; vi ska bidra till en modern och hållbar samhällsutveckling där vi skapar större livskvalitet och en mer levande stad, säger Morgan Johansson.

Om koncernen

Kålltorpsgruppen är en koncern inom bygg- och fastighetsbranschen med lokal förankring i Västsverige. Koncernen består främst av dotterbolagen Kålltorps Bygg och Kålltorps Projektutveckling. Med stort fokus på samarbete och personligt engagemang omsätter Kålltorpsgruppen cirka en miljard kronor (2022) och har cirka 100 anställda.

logo
Henrik Ekberg