Nyheter

Ny koncernchef för LINK arkitektur

Kirsten Anker Sørensen ska kombinera sin roll som vd i Danmark med uppdraget som koncernchef för LINK arkitektur. Foto: LINK arkitektur

LINK arkitektur utnämner Kirsten Anker Sørensen som ny koncernchef för LINK arkitektur.
Anker Sørensen väljs samtidigt till ny koncerndirektör inom arkitektur på moderbolaget Multiconsult ASA.

Sørensen är i dag vd för LINK arkitektur i Danmark och kommer i framtiden att kombinera denna tjänst med rollen som koncernchef.
– Jag har haft ett gott samarbete med Kirsten i sin roll som vd för LINK arkitektur i Danmark. Det gläder mig att hon nu även kommer att ta ett helhetsansvar för koncernen, säger John Lydholm, vd för LINK arkitektur i Sverige, i ett pressmeddelande. 

Kirsten Ankers Sørensen har 20 års ledarskapserfarenhet från olika verksamheter och har varit anställd på LINK arkitektur sedan 2015. Hon är utbildad inom industridesign och ekonomi och var interim vd för LINK arkitektur i Danmark fram till uppköpet av Aarhus Arkitekterne hösten 2016. September 2017 tog hon över huvudansvaret för LINK arkitektur i Danmark och gick samtidigt in i koncernledningen.

– Jag är stolt och glad över att bli utnämnd som koncernchef för LINK arkitektur. Jag ser fram emot att anta uppdraget med att, tillsammans med våra kompetenta medarbetare, lyfta företaget till nästa nivå. Med 500 medarbetare i Skandinavien är vi en unik verksamhet med stora möjligheter att vara en aktiv samhällsaktör och skapa framtidsorienterad arkitektur, säger Kirsten Anker Sørensen.

LINK-koncernens ekonomichef, Martha Bergh Lunde, har fungerat som både koncernchef för LINK arkitektur och vd för LINK arkitektur Norge efter att koncernchef Leif Øie avslutade sin anställning den 31:e augusti. Martha fortsätter att axla rollen som vd för LINK arkitektur i Norge tills en permanent lösning är på plats.

Kirsten tillträder sin nya roll den 1:e november.