Nyheter

Ny koncernchef till Consto AB

Christer Lund, koncernchef och Lasse Vikström, VD Consto AB. Foto: Consto

Consto AB har ny koncernchef. Christer Lund har en lång och bred erfarenhet från byggbranschen. Han kommer från Peab, som varit hans arbetsplats de senaste 30 åren och där han har haft flera olika ledande befattningar. 

Under de senaste tre åren har han varit marknadschef på Peab Sverige AB, och tidigare var han bland annat regionchef och arbetschef för olika enheter inom koncernen. Den 1 februari var han på plats hos Consto AB, där han får det övergripande ansvaret för hela Constos svenska verksamhet. Han tar över efter Lars Vikström som fortsatt kommer att leda Consto Väst AB.

– Consto i Sverige är i en spännande fas och har stor potential till fortsatt utveckling. Jag tar mig an uppgiften med respekt och stort engagemang för att tillsammans med alla medarbetare tillse att Consto fortsatt har en positiv utveckling, säger Christer Lund i ett pressmeddelande.
 
– I Christer Lund får vi en stark resurs i vårt team. Han har lång erfarenhet av ledarskap och kombination med hans personliga egenskaper är jag övertygad om att han fortsätter att leda vår svenska verksamhet med stadig hand och i rätt riktning, säger Hans Kristian Seterlund, styrelseordförande i Consto AB och VD för Consto AS, ägarföretaget för den svenska verksamheten.

Consto AB ingår i den norska entreprenörkoncernen Consto, som har regionala verksamheter i hela Norge. Bolaget grundades 2006 och huvudkontoret ligger i Tromsö. Den svenska verksamheten består av moderbolaget Consto AB och dess dotterbolag Consto Väst AB och Consto Öst AB. Koncernen har totalt 900 anställda i Norge och Sverige.