Nyheter

Ny konsult rekryterar <br></br> trots krisen

Danska konsultjätten Cowi köpte i april teknikkonsultföretaget Picon Teknikkonsult. Nu satsar koncernen på att växa i Sverige. Cowi vill anställa 400 medarbetare inom de närmaste tre åren.

Picon ska utgöra basen för expansionen i Sverige, är det tänkt. I dagsläget har Picon ett 100-tal anställda.
— Ambitionen i Sverige totalt sett är att vi ska vara 300-500 medarbetare 2011, säger Håkan Johansson, vd på Picon.

Under 2009 är ambitionen att få in mellan 50 och 100 personer i företaget.
— Vi ser lite ljusare än andra på situationen. Vi ser möjligheter, bland annat på grund av att det satsas stort på tre av våra fyra inriktningar och på grund av att vi är relativt små i Sverige för att vara en stor koncern, säger Håkan Johansson.

Före uppköpet var Picon Teknikkonsult mest inriktat på husbyggnad. Nu satsar företaget även på infrastruktur, miljö och energi. Och det är inom de tre områdena som Håkan Johansson ser de stora möjligheterna framöver.

Men även Picon har känt av finanskrisen.
— Vi har ett eller ett par projekt inom bostadsproduktion som har stannat och under september och oktober gick orderingången ner med 50 procent, säger Håkan Johansson.

Cowi har cirka 4 500 anställda i 25 länder. Före köpet av Picon Teknikkonsult hade Cowi arbetat på den svenska marknaden med bland annat tunnel- och bropojekt, miljö- och kartverksamhet. Picon Teknikkonsult byter namn till Cowi vid årsskiftet.