Karriär

Ny miljöchef på Heidelberg Materials Cement Sverige

Jon Rytterbro, miljöchef på Heidelberg Materials Cement Sverige.
Jon Rytterbro, miljöchef på Heidelberg Materials Cement Sverige. Foto: Heidelberg Materials

Jon Rytterbro har tillträtt som ny miljöchef på Heidelberg Materials Cement Sverige i Slite. I rollen leder och utvecklar han miljöarbetet för cementverksamheten på fabriken med ett samordningsuppdrag inom miljö för Cement Sverige.

– Jag valde jobbet för att det är det häftigaste jobbet inom miljöområdet på Gotland. Jag får vara en del i arbetet med klimat- och miljöåtgärder inom tung industri. Som Sveriges enda cementtillverkare har Heidelberg Materials ett stort ansvar, och det innefattar också att arbeta proaktivt med miljöfrågorna.

Jon Rytterbro kommer närmast från Science park Gotland där han som projektutvecklare stöttade företag och organisationer att aktivt få i gång sitt klimatomställningsarbete. Innan dess har han varit chef på avdelningen Hållbarhet och utveckling på GotlandsHem samt miljökonsult på Structor i Stockholm.

Hoppas kunna tillföra nytänk

Han ser fram emot möjligheten att hantera lokala detaljfrågor och samtidigt vara delaktig i arbetet med både nationella och globala frågor.

– Jag känner mig väl orienterad i klimatfrågan, den ligger mig varmt om hjärtat. Det är därför jag under mina studier vid KTH och Uppsala universitet valde program inom samhällsutveckling. Nu hoppas jag att min erfarenhet och ett ”nytänk” kan tillföra ytterligare kraft till Heidelberg Materials arbete med de viktiga energi-, klimat-, vatten-, och bullerfrågorna i verksamheten – tillsammans med det utmärkta teamet i Slite.