Nyheter

Ny på jobbet

Katarina Wåhlin Alm, NCC. Foto: NCC.

Katarina Wåhlin Alm  är ny chef för NCC Property Development i Sverige sedan den 20 januari 2014.

Katarina Wåhlin Alm har lång erfarenhet inom fastighetsutveckling, kundrelationer och uthyrning. Hon har tidigare varit chef för Folksams fastighetsutveckling, och hon har skaffat sig erfarenhet på området från tidigare arbeten på Vasakronan och AP Fastigheter samt Ericsson Global Real Estate.

Varför just fastighetsutveckling och varför just NCC?

– Fastighetsutvecklingsaffären är utmanande på många sätt och kräver helhetssyn, bra teamarbete och känsla för kundernas behov för att lyckas. Och just kombinationen av en komplex process och ett konkret slutresultat, som påverkar så många människor, gör det så utvecklande och givande att arbeta med.

– NCC är ett bolag med höga och tydliga ambitioner och man har jobbat med property development på ett väldigt målmedvetet och fokuserat sätt under lång tid, vilket lockar mig. För mig är det också nytt att arbeta med ett så tydligt säljperspektiv och en organisation med så bred byggkompetens.

 Vad ser du som din största utmaning?

– Att säkra framtida projektmöjligheter och potentiella kunder. Det är långa ledtider och vi  måste bli ännu bättre på att förstå kundernas behov och driva fram fler projekt parallellt för att kunna leverera bra avkastning över tid.

 NCC Property Development har av den internationella finanstidskriften Euromoney utsetts till den bästa fastighetsutvecklaren i Norden varje år sedan 2008. Hur ska du förvalta detta?

– Det finns en jättebra plattform som det känns naturligt att bygga vidare på. NCC PD har gjort  bra ifrån sig under flera år och nu handlar det mycket om att finslipa och öka affärs- och kundfokus ytterligare i alla led. 

Vad innebär ett gott ledarskap för dig?

– Ett bra  teamarbete och affärsfokus är en förutsättning för att lyckas i den här typen av affärer så samverkan, högt i tak och tydliga mål är viktiga ledaregenskaper för mig.