Nyheter

Ny på jobbet

Joakim Henriksson. Foto: Kristina Wirén

HALLÅ DÄR …

…  Joakim Henriksson

som utsetts till ny vd för BWG Homes AB med dotterbolagen Myresjöhus AB och Smålandsvillan AB. Henriksson är 47 år och bördig från småländska Stenberga som ligger strax utanför Vetlanda. Han har en gedigen erfarenhet från branschen efter närmare 25 år inom Skanskakoncernen med olika chefsbefattningar, bland annat som regionchef med ansvar för Skanska Husverksamhet i sydöstra Sverige i sex år. Från 2011 och fram tills nu har han verkat som chef för den kommersiella projektutvecklingen i Skanska Sverige.
Henriksson tillträder tjänsten som vd för BWG Homes AB den 5 maj 2014.

Vad ser du fram emot i ditt nya jobb?

– Jag ser med spänning fram emot att anta rollen som vd i BWG Homes AB, med så starka varumärken inom bostadsproduktion. Min målsättning är att ytterligare förstärka de goda värdena i dessa företag genom att styra hela värdekedjan och utveckla fler starka koncept . Att dessutom få möjlighet att arbeta utifrån min geografiska hemmaplan gör denna utmaning extra rolig.

Det har ju varit tuffa tider för hustillverkare, hur går det för BWG Homes AB?

Trots en tuff marknad har 2013 varit ett bra år för BWG Homes AB. Orderingången ökade och båda våra varumärken Myresjöhus och SmålandsVillan har mottagits väl av kunderna. Jag tror också att BWG Homes AB uppfattas som en mycket stabil och trovärdig koncern som har ett attraktivt boende med hög kvalitet .

 Jag räknar med att byggstarterna kommer att öka något under 2014, främst bostads- och hyresrätter. 

 Vad är viktigt för att attrahera husköpare idag? Hur vill vi bo?

Det är viktigt att vi hela tiden är nytänkande och har produkter som attraherar morgondagens kunder. Läge och planlösning är givetvis en viktig parameter men också en sund energihushållning med miljöfokus.

 Vi upplever att förtätning och storlek på tomterna blir allt mindre, framförallt i de större städerna där bostadsbristen är störst. Det finns också en tendens till att våra kunder har mindre tid att sköta sitt boende, man vill hellre lägga mer tid på sin fritid då vi lever i en tid där många försöker att köpa tid genom bland annat självgående gräsklippare, RUT-avdrag, matkasse och andra områden som gör livet behagligare.  

Vad ser du som din tuffaste utmaning i jobbet?

Att göra oss mindre konjunkturkänsliga.