Ny regionchef för projektutveckling på Skanska

Ny regionchef för projektutveckling på Skanska
Joakim Åkesson.

 Joakim Åkesson är utsedd till ny regionchef för Projektutveckling kommersiellt i Skanska Sverige. Han arbetar idag som affärsutvecklingschef i Syd/Sydost och tillträder sin nya befattning omgående. 

Skanska Sveriges region Projektutveckling kommersiellt fokuserar på utveckling av fastigheter över hela landet i produktsegmenten skolor, vårdboenden, kontor och hotell. 

– Det känns väldigt roligt att få välkomna Joakim som ny regionchef för Projektutveckling kommersiellt. Han är en uppskattad ledare med stort kund- och affärsfokus och har stor erfarenhet inom projektutveckling. Med sitt lugna och trygga ledarskap kombinerat med en god samarbetsförmåga kommer han att utveckla och driva verksamheten framåt på ett bra sätt, säger Alexandra Lauren, vice vd, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Joakim Åkesson påbörjade sin karriär i Skanska 2005 som regionekonom och har sedan jobbat vidare i flera olika roller inom projektutveckling i Skanska. 

– Jag ser fram emot att ta mig an denna spännande utmaning och kommer tillsammans med ett fantastiskt team att sträva mot att vara den ledande samhällsutvecklaren. Vi har under flera år levererat hållbara projekt och har just nu ett flertal i produktion. Jag ser fram emot att samarbeta och utveckla vårt erbjudande tillsammans med alla våra intressenter, säger Joakim Åkesson.

 

Relaterade artiklar

Tecknar avtal om bygge av kontor värt 800 miljoner
Hon ska leda Skanskas bostadsutveckling i Stockholm
Skanska tecknar mångmiljardkontrakt i USA
De toppar listan med skolprojekt