Nyheter

Ny regionchef för Veidekke Entreprenad

Malte Niclasson tillträdde den 17 mars som ny chef för Veidekke Entreprenads västra region. Han ser som sin viktigaste uppgift att främja Veidekke-kulturen inom företaget. En annan viktig uppgift blir att se till att företaget inte går in i fler förlustpr

Förra året tyngdes Veidekkes årsredovisning av två kostsamma förlustprojekt i region väst.

— Det var helt klart en besvikelse. Vi måste dra nytta av lärdomarna från de projekten, säger Malte Niclasson.

Exakt hur han ska se till att regionen inte råkar ut för samma sak igen kan han inte riktigt svara på än. Men viktiga delar blir att se till att det finns tillräckliga resurser för projekten, vara uppmärksam på varningssignaler och hålla ögonen på att det inte blir alltför många tidskrävande ändringar i projekteringen.

Den nya regionchefens hjärtefråga är att jobba vidare på att skapa en Veidekke-kultur inom företaget efter köpet av SBS Entreprenad och Vecon.

— Det tar tid när man fusionerar ihop två bolag. Vi ska fortsätta jobba på att bli en enhet, säger han.

Malte Niclasson kommer närmast från en tjänst som ekonomichef och administrativ chef på Veidekkes svenska moderbolag, Veidekke Sverige AB. Han är 53 år och kommer nu att basa över cirka 370 personer.

Har du fått nytt jobb?

Eller har ditt företag anställt en ny chef? Berätta det i Byggvärlden!

Mejla ossditt namn, uppgifter om ditt nya jobb samt tidigare arbete. Skicka gärna med en digital porträttbild, i jpg-format och minst 700 kb.

Informationen om ditt nya jobb publiceras sedan på Byggvärldens Jobb & Karriärsidor.