Nyheter

Ny regionchef på Veidekke

Arne Svensson, ny regionchef för Veidekke Bygg Bostäder i Stockholm. Foto: Veidekke

Arne Svensson blir regionchef för Veidekke Bygg Bostäder i Stockholm.
Han kommer att ha övergripande ansvar för bolagets verksamhet i alla pågående bostadsprojekt för regionen i Stockholm.

Arne kommer närmast från Arcona, ett helägt dotterbolag till Veidekke, och har sedan 2014 varit projektdirektör för byggnationen av SEB:s nya kontor i Arenastaden.

– Jag känner trygghet i att Arne, med sin långa produktionserfarenhet och involverande ledarskap, tillsammans med medarbetarna kommer lyfta bostadsproduktionen i Stockholm till en ny nivå, säger Mats Nyström, affärsområdeschef Veidekke Bygg Bostäder, i ett pressmeddelande. 

– Jag upplever Veidekke som ett modernt företag med sunda värderingar, ett företag som ser möjligheter och vill förändra och utveckla. Känner mig otroligt glad och stolt över att ha blivit tillfrågad att axla rollen som regionchef, säger Arne Svensson.

Arne har en lång erfarenhet i branschen med dokumenterat goda resultat som tillsammans med hans involverande ledarskap gjorde att valet föll på honom.

För att möta en växande efterfrågan på bland annat bostadsmarknaden och stärka positionen i Sverige valde Veidekke att dela upp byggverksamheten och specialiserar sig ytterligare inom såväl kommersiellt- som bostadsbyggande. 

Arne Svensson tillträder tjänsten som regionchef den 16 oktober.