Ny stadsdel i Simrishamn

Ny stadsdel i Simrishamn
Midroc har tecknat avtal med Nya Joneberg Holding AB för projektering, tid-, samt kostnadsberäkning med den gemensamma intentionen att bygga ca 130 lägenheter.
Midroc har tecknat avtal med Nya Joneberg Holding AB för projektering, tid-, samt kostnadsberäkning med den gemensamma intentionen att bygga cirka 130 lägenheter. Det nybildade bolaget är samägt av kommunala Simrishamnsbostäder och Näckström Fastigheter AB. På Joneberg, med sin högt belägna placering i Simrishamn, byggs en ny stadsdel med attraktiva bostäder.

– Intresset är mycket stort för de olika lägenheterna, och att vi nu är igång är efterlängtat här i Simrishamn, säger Kent Zerath, vd Simrishamns Bostäder AB

Den nya stadsdelen omfattar trygghetsboende, äldreboende samt hyreslägenheter. Tillgänglighet är en viktig parameter när det gäller den omgivande utemiljön i bostadsområdet. Projekteringsarbeten pågår och de första inflyttningarna är planerade till vintern 2014-2015.

– Vi ser mycket fram emot att delta i projektet. Vi kommer att skapa äldreboendet Joneberg Plaza med målsättningen att ge bästa tänkbara vård och omsorg för de äldre i Simrishamn med omnejd, säger Peter Ceder, Etableringschef Aleris

Midroc har under en längre tid arbetat med olika idéer när det gäller marken i Joneberg vilket lett fram till den projektering som nu genomförs.

Markus Hammarström, avdelningschef på Midroc Project Management: 
– Vi är glada att vi gått in i första fasen med att projektera och utveckla investeringskalkylen. Vi hoppas att vi kan starta och genomföra byggnationen i höst som planerat. Detta är en stor händelse för Simrishamn och Joneberg har ett riktigt fint och bra läge för att skapa ett attraktivt boende till Simrishamnsborna. Vi ser verkligen fram att få ta del av detta!

Fakta Joneberg

Total byggyta: Ca 9.500 m2 BTA fördelat på tre huskroppar.
Lägenhetsstorlekar: 2:or, 3:or samt 4:or.
Arkitekt: Mono Arkitekter, Malmö.
Miljöcertifiering: bostäderna kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.
Geografiskt område: Joneberg mitt inne i Simrishamn, kvarvarande tomten efter rivningen av Jonebergsskolan 2010.

Relaterade artiklar

Bygger ny hotelldel i form av en båt
Tecknar avtal om bygge av kontor värt 800 miljoner
Bygger ut anstalten för 900 miljoner kronor
Nu är Karlatornet högst i Norden