Nyheter

Ny styrelse i Samhällsbyggarna

Under Samhällsbyggarnas årsstämma valdes två nya ledamöter in i styrelsen. 


Ulrika Fransson, verksamhetschef för Förvaltningen för HSB Sydost och Julia Matwinska, projektutvecklare på Skanska Nya Hem, kommer att ersätta Britta Blaxhult och Torsten Josephson. 

Till vardags jobbar Ulrika Fransson som Verksamhetschef  för Förvaltningen för HSB Sydost, där hon har ansvarar för ett gäng på drygt 90 medarbetare som sköter om alla  fastigheter som vi förvaltar både tekniskt och ekonomiskt, interna och externa. Tillhör gör också en sektion med byggkonsulter med olika spetskompetenser samt ett mindre byggbolag.

 -Jag har ett aktivt intresse för näringsliv och samhällsbygge som jag grundade under mina 4,5 år som Regionchef på Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Jag har en internationell bakgrund och arbetade över 20 år utomlands främst för Pestana Group ett portugisiskt företag med fokus på Europa, Afrika, Syd- och Nord Amerika. I grunden Marknadsekonom, anser att livet kräver ständigt ny kunskap och därav livslångt lärande. Har även ett aktivt intresse för styrelsearbete och är bland annat ledamot i StyrelseAkademien Sydost, Byggande Styrelse och ett antal Brf uppdrag inom HSB, säger Ulrika Fransson i ett pressmeddelande.

Julia Matwinska är projektutvecklare på Skanska Nya Hem och arbetar främst med bostadsutveckling.

-Jag är väldigt glad över att få vara en del av Samhällsbyggarnas styrelse och ser fram emot det kommande uppdraget. Det ska bli fantastisk roligt att tillsammans driva och påverka Samhällsbyggarnas utveckling, säger Julia Matwinska.