Nyheter

Ny styrelseledamot i Nobelhuset AB

Stefan Ränk, Einar Mattssons koncernchef, har valts in som ny ledamot i styrelsen för Nobelhuset.

I ett pressmeddelande säger han:

– Nobelpriset fascinerar människor världen över. Nobel Center blir ett efterlängtat hem för mötet mellan spetsforskning och allmänhet och för det offentliga samtalet mellan forskare. Min förhoppning är att jag kan bidra till att Stockholm får en långsiktigt hållbar fysisk plattform som stärker dessa samtal och möten”, säger Stefan Ränk, koncernchef för Einar Mattsson, Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder och har varit verksam på Stockholms bostadsmarknad i över 80 år.

– Stefan Ränk har en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och har också i olika sammanhang visat ett stort samhällsengagemang. Hans kompetens kommer till stor nytta när vi nu tar viktiga steg mot byggstart för Nobel Center, säger Lars Heikensten, vd Nobelstiftelsen.

Nobelhuset AB ansvarar för att utveckla Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Bolagets uppgift är att projektera, uppföra, äga, förvalta och utveckla Nobel Center, samt bedriva därmed förenlig verksamhet. Arbetet med att utveckla verksamheten i Nobel Center bedrivs inom Nobelstiftelsen, Nobel Media och Nobelmuseet.