Nyheter

Ny sverigechef för Lemminkäinens beläggningsverksamhet

Thomas Engblom, ny affärsområdeschef för Beläggningsverksamheten i Sverige. Foto: Lemminkäinen

Lemminkäinen vill stärka sin position på den svenska marknaden och rekryterar nu affärsområdeschefen Thomas Engblom.
Thomas Engblom tillträder rollen som ny affärsområdeschef för Beläggningsverksamheten i Sverige, en roll som innebär att Lemminkäinen stärker sin position på den svenska marknaden.

Med en bakgrund inom tillverkningsindustrin ser Thomas att han har mycket att tillföra, i en för honom, ny typ av bransch.
– Jag trivs med nya utmaningar och att skapa nya affärer. Att förstå marknaden, kundens behov och förädla detta till aktiviteter i organisationen är grunden i all affärsverksamhet. Allt vi gör måste skapa mervärde för kunden. Först då kan vi öka volymerna, driva och effektiviser lönsamheten, säger Thomas Engblom, i ett pressmeddelande.

Detta är ett i raden av viktiga, strategiska beslut för att öka Lemminkäinens närvaro och kvalitet på den svenska beläggningsmarknaden.
– Jag är att glad över att kunna välkomna Thomas till vårt team. Han har en gedigen erfarenhet från tillverkningsindustrin och från att skapa effektivitet inom verksamheter. Jag är övertygad om att han kommer att tillföra nya idéer och arbetssätt till vår beläggningsverksamhet som hjälper oss att utveckla en lönsam affärsverksamhet i Sverige, säger Robert Blumberg, vice verkställande direktör för Beläggningsverksamheten inom Lemminkäinen Group.

Men för att lyckas betonar Thomas vikten av fortsatt kundfokus, målstyrning och uppföljning. Men framförallt att medarbetarna trivs på arbetet.
– Det är tillsammans som vi utvecklar verksamheten och en av de viktigaste grunderna är att våra medarbetare trivs på jobbet. Det ska också finnas en tydlighet kring vad som förväntas i våra roller, samtidigt som varje individ ska förstå sitt eget värde, avslutar Thomas.

Han kommer senast från Solö Mechanical Solutions, i rollen som vd.
Thomas började på Lemminkäinen den 14 augusti 2017.