Nyheter

Ny transaktionschef för Skanska Sverige

Maria Ronvall. Foto: Skanska

Maria Ronvall har utsetts till ny Transaktionschef för Skanska Sverige där hon kommer att ansvara för fastighetstransaktioner inom regionerna Projektutveckling kommersiellt samt Hyresbostäder i Sverige. Maria Ronvall tillträder den nya rollen 1 augusti.

Projektutveckling kommersiellt fokuserar på utveckling inom produktsegmenten skolor, vårdboenden, kontor och hotell medan Hyresbostäder fokuserar på utveckling av hyresrätter. Båda regionerna verkar över hela landet.  Maria Ronvall kommer i befattningen att ingå i båda regionernas ledningsgrupper.  

Maria kommer senast från en roll som uthyrnings- och marknadsansvarig på Skanska Fastigheter, och har sedan tidigare erfarenhet som bland annat som transaktionschef och affärsutvecklare inom Skanska

– Jag är väldigt glad över att välkomna Maria till oss i Skanska Sverige. Hon har en bred kunskap inom affärsutveckling, värdering och transaktioner med en tydlig styrka i sin relationsorienterade personlighet. Jag är säker på att Maria, med sitt affärssinne och goda samarbetsförmåga, kommer lyckas väl i uppdraget i att leda Skanska Sveriges transaktionsarbete och utveckla långsiktiga relationer med våra kunder, säger Joakim Åkesson, regionchef Projektutveckling kommersiellt, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande. 

– Maria är affärsdriven med sinne för vad som är värdeskapande för såväl Skanska som våra kunder. Hon har genom året arbetat med transaktioner både i Sverige och Centraleuropa, och har återkommande kombinerat goda affärsresultat med samarbetsglädje. Maria kommer vara ett tydligt tillskott i Skanska Sveriges transaktionsarbete och i samarbetet med våra investorer, säger Britta Cesar Munck, regionchef Hyresbostäder, Skanska Sverige. 

– Jag ser fram emot att leda, samordna och utveckla transaktionsverksamheten tillsammans med teamet och övriga medarbetare inom Hyresbostäder och Projektutveckling kommersiellt. Transaktionen är ett viktigt led inom projektutveckling och att få möjligheten att arbeta med båda regionerna ser jag som en spännande utmaning som skapar nya affärsmöjligheter, säger Maria Ronvall.  

Maria efterträder Ahmed Galijasevic som gått vidare till affärsutvecklingschef för Stockholm och Norra Sverige inom Projektutveckling kommersiellt. 
Maria Ronvall tillträder den nya rollen 1 augusti.