Nyheter

Ny vd för Bäckström Anläggning

Anders Jakobsson, vd Bäckström Anläggning.

Anders Jakobsson är ny vd på Bäckström Anläggning. Han har haft flera ledande befattningar i branschen, bland annat som vd för Beijer Byggmaterial och Elektroskandia.

– Anders kompetens och erfarenheter passar perfekt in den fas som Bäckström Anläggning befinner sig just nu, säger Johan Dyberg, styrelsens ordförande. Vi behöver en ledare med ett dokumenterat kund- och marknadsfokus som arbetar nära våra affärschefer, optimerar våra resurser samt får ut alla stöd- och supportfunktioner i projekten. För oss är det också högsta prioritet att vi i ledarskapet fortsätter utveckla vårt varumärke, vår starka företagskultur och våra duktiga medarbetares engagemang.

Omsättningen i Bäckström Anläggning har gått från 350 miljoner till nästan 700 på fyra år.  

– Bäckström har successivt stärkt marknadspositionen och sitt goda rykte. Detta syns även tydligt i projektportföljen där vi hela tiden gått mot större beställare och mer teknikkrävande projekt, säger Anders Jakobsson, som tillträdde tjänsten i oktober.

Verksamheten bygger på att utveckla, projektera och genomföra komplicerade och resurskrävande väg- och anläggningsprojekt med möjlighet till direkt access till kraftfulla maskinresurser från ett fristående systerbolag.