Karriär

Ny vd för Byggmaterialindustrierna

Jenny Svärd och Anna Ryberg Ågren
Jenny Svärd (till vänster) blir ny vd för Byggmaterialindustrierna när Anna Ryberg Ågren går vidare till ny tjänst som direktör på Svenskt Trä. Foto: Ulf Börjesson/Ernst Henry Photography AB, Marie Hidvi

Jenny Svärd, i dag ansvarig för miljöpolicyarbetet på Svenskt Näringsliv, blir ny vd för Byggmaterialindustrierna.
Nuvarande vd för Byggmaterialindustrierna, Anna Ryberg Ågren
, byter jobb och blir direktör för Svenskt Trä.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få företräda Byggmaterialindustrin som har en central roll i det hållbara samhällsbyggandet och som ligger i framkant med innovativa och hållbara lösningar. Jag ser fram emot att tillsammans med branschens aktörer arbeta med att synliggöra detta och bidra i arbetet mot en hållbar utveckling, säger Jenny Svärd.

Jenny har ett förflutet från bland annat IVL Svenska Miljöinstitutet och Sweco Environment. Hon har även varit miljö- och kvalitetschef på Bromma Stockholm Airport. Hon tillträder den nya tjänsten den 5 december.

Nuvarande vd:n går till Svenskt Trä

Jenny Svärd efterträder Anna Ryberg Ågren, nuvarande vd på Byggmaterialindustrierna. Den 1 december kommer Anna Rydberg Ågren att börja som direktör hos medlemmen Svenskt Trä.

Hon har arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor under 25 års tid, till stor del inom byggbranschen. Hon har bland annat arbetat som hållbarhetschef på Derome, och under många år ansvarat för ”Hållbart byggande” på IVL, Svenska Miljöinstitutet.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få fortsätta att utveckla Svenskt Trä tillsammans med medarbetarna och branschen. Svenskt Trä spelar en viktig roll i att säkerställa att trä och träbyggandets potential tillvaratas, säger Anna Ryberg Ågren.

logo
Anna Sjöström