Nyheter

Ny vd för Linköpingsexpo AB

Simon Helmér. Foto:Linköpingsexpo AB

Styrelsen för Linköpingsexpo AB har utsett Simon Helmér till ny vd för bolaget från och med den 1 juli.
Han är idag vd för Studentbostäder i Linköping AB och Bryggaregården AB, som är två av AB Stångåstadens helägda dotterbolag.

Simon Helmér har 15 års branscherfarenhet och ser nu fram emot att få vara med och driva Vallastaden.
Detta innebär att Tommy Hultin lämnar befattningen som vd.
Anledningen till att man byter vd är enligt styrelsen att projektets ledning behöver tillföras större erfarenhet av fastighetsfrågor, nybyggnation och genomförande av stora event.

– Tommy Hultin har på ett förtjänstfullt sätt lett bolaget under en tid av uppbyggnad. Nu behövs en ny kraft med andra erfarenheter för att vi ska lyckas nå den höga ambitionsnivå som kommunen har för den nya stadsdelen Vallastaden och för bo- och samhällsexpot 2017, säger Birgitta Ståhl Öckinger, ordförande i styrelsen för Linköpingsexpo AB, i ett pressmeddelande.
Styrelsen har fattat beslutet i enighet, vilket även bekräftas av styrelsens vice ordförande Muharrem Demirok.

– Simon är mycket väl meriterad för jobbet, han har kontakter i branschen och en lång erfarenhet. Jag är säker på att vi nu har rätt person att leda organisationen framåt under byggprocessen och inför bo- och samhällsexpot 2017, säger Birgitta Ståhl Öckinger.

I sin roll som vd för Studentbostäder och Bryggaregården har Simon Helmér byggt upp ett starkt nätverk inom bygg- och fastighetsbranschen samt samarbetat mycket med Linköpings universitet som är en viktig part i projektet. Simon har tidigare varit vd för SKILL och även suttit som styrelseledamot i Arenabolaget och flera branschorganisationer samt har sedan 2005 ingått i Stångåstadens ledningsgrupp.

Simon Helmér kommer även fortsättningsvis att kvarstå i rollen som vd för Studentbostäder och Bryggaregården.
– Jag ser fram emot att tillträda som vd i juli. Att få vara med och bygga en helt ny, innovativ stadsdel som Vallastaden och dessutom få planera och genomföra expot är en unik möjlighet. Linköping är en fantastisk stad och att få vara med om att utveckla och marknadsföra Linköping är mycket spännande och utmanande, säger Simon Helmér