Nyheter

Ny VD för Skanskas kommersiella fastighetsutveckling i Finland

Martin Kron har utsetts till VD för Skanskas Kommersiella Fastighetsutveckling i Finland. Han efterträder Björn Mattsson som utsetts till VD för Skanskas Bostadsutveckling i Centraleuropa.

Martin Kron har arbetat i Skanska sedan 2006. Under sin tid i Skanska har han bland annat arbetat med kommersiell Fastighetsutveckling i Malmö samt med genomförandet av Nya Karolinska. Det senaste året har Martin Kron ansvarat för Skanskas projektutvecklingsverksamhet i Finland.

– Martin Kron tar över ett framgångsrikt team med värdeskapande projekt. Hans långa erfarenhet och breda kunskap från olika roller inom Skanska är en garant för ett fortsatt starkt affärsfokus, säger Jan Odelstam, VD för Skanska Kommersiell Utveckling Norden, i ett pressmeddelande.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden arbetar med att initiera, utveckla, förvalta och sälja kommersiella fastighetsprojekt såsom kontor, logistik och volymhandelsanläggningar. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark samt Helsingfors i Finland.