Nyheter

Ny vd och Koncernchef för Projektengagemang

Helena Hed.

PEs styrelse har utnämnt Helena Hed till ny VD och Koncernchef. Hon har över 15 års erfarenhet av olika chefsroller inom Swecokoncernen och kommer senast från rollen som VD för Sweco Management. Hon efterträder Per-Arne Gustavsson i januari 2021.

– Styrelsen är glad att kunna presentera Helena Hed som ny VD och Koncernchef. Helena har gedigen erfarenhet av samhällsbyggnad och en bevisad förmåga att skapa resultat och tillväxt. Hon har ett stort engagemang, djupa insikter i hur en konsultverksamhet fungerar och har de ledaregenskaper som krävs för att leda PE mot ökad lönsamhet och tillväxt. Tillsammans med vårt starka ledningsteam är hennes uppdrag att fortsätta utveckla våra medarbetare och vår verksamhet, säger Per Göransson, Styrelseordförande för Projektengagemang, i ett pressmeddelande.

Helena Hed är utbildad civilingenjör inom Samhällsbyggnadsteknik med lång erfarenhet från teknikkonsultbranchen. Hon har ett ledarskap där medarbetaren, kunden och samhället står i fokus. De senaste 15 åren har Helena arbetat på olika chefsroller inom Swecokoncernen och senast som vd för Sweco Management.

– Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda Projektengagemang in i framtiden. Projektengagemang är ett välrenommerat bolag som jag ser fram emot att lära känna och vidareutveckla tillsammans med medarbetare, kunder och styrelse, säger Helena Hed.

Helena Hed tillträder som vd och Koncernchef i januari 2021.