Nyheter

Ny vd och koncernchef för SSM

Mattias Lundgren tillträder som ny vd 1 januari 2020. Foto: SSM

SSM Mattias Lundgren har rekryterats som ny vd och koncernchef för SSM Holding AB, en roll som han har haft på interimsbasis sedan juni 2019.
Han tillträder sin anställning 1 januari 2020.

Mattias Lundgren, civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm, har rekryterats som ny vd och koncernchef för SSM, en roll som han har haft på interimsbasis sedan juni 2019. Mattias har 20 års erfarenhet från branschen och har tidigare bland annat varit NCC:s CFO och medlem av NCC:s koncernledning, global affärsutvecklingschef och Sverigechef för Bonava samt interim CFO för det börsnoterade fastighetsbolaget Eastnine.

– Efter Mattias Lundgrens första fyra månader inom SSM hyser styrelsen ett stort förtroende för att Mattias, med sin strategiska förmåga, finansiella kompetens samt gedigna branscherfarenhet och börserfarenhet, har rätt förutsättningar för att skapa värde och lönsamhet för SSM framöver, säger Anders Janson, styrelseordförande SSM, i ett pressmeddelande. 

– SSM är unikt i att ha ett bostadskoncept som är helt i linje med efterfrågan på dagens bostadsmarknad och dessutom en projektportfölj som till 100 procent följer bostadskonceptet. Med ett mer balanserat risktagande, inte minst finansiellt, ser jag en positiv framtid för bolaget, säger Mattias Lundgren, vd och koncernchef SSM.

Mattias Lundgrens tillträder sin anställning den 1 januari 2020.