Nyheter

Ny vd till HSB Norra Stor-Stockholm

Catharina Fored har utsetts till ny vd för HSB Norra Stor-Stockholm. Foto: Lotta Lindström/HSB

Catherina Fored har utsetts till ny vd för HSB Norra Stor-Stockholm.
Hon efterträder Håkan Berg, som efter 14 år som vd går i pension. 

Catherina Fored kommer närmast från en tjänst som chef för stadsutveckling och exploatering vid ByggVesta.
Tidigare har hon varit stadsbyggnads- och exploateringschef i Sundbybergs Stad och även förbundsdirektör för Sveriges Arkitekter.

Hon efterträder Håkan Berg som går i pension efter 14 år som vd och som efter årsskiftet övergår till egen verksamhet. Catherina Fored tillträder tjänsten som vd den 1 december i år.

– Min första lägenhet fick jag genom bosparande i HSB. När jag nu med min breda erfarenhet inom bygg- och fastighetsbranschen får möjligheten att leda en av de största HSB föreningarna känner jag mig oerhört stolt. Tillsammans med kunnig personal får jag nu bidra till att människor i samverkan kan forma sitt boende. Både det redan byggda och bygga nytt, säger Catherina Fored i ett pressmeddelande.