Nyheter

Ny vd till Peab Grundläggning

Patrik Andersson.

Patrik Andersson blir ny vd för Peab Grundläggning. Han kommer närmast från Skanska där han arbetar som operativ chef för Region Special. 


Patrik Andersson har stor erfarenhet och kompetens inom grundläggning. Han har även arbetet som chef för Skanskas grundläggningsverksamhet i södra Sverige under många år.

– Jag är mycket glad över att välkomna Patrik till Peab. Med Patriks gedigna erfarenhet och breda kompetens inom grundläggning har han stora möjligheter att fortsätta den fina utvecklingen som Peab Grundläggning har idag; ett bolag som omsätter cirka 700 miljoner kronor och som är en stark aktör på den svenska marknaden, säger Lotta Brändström affärsområdeschef Peab Anläggning, i ett pressmeddelande.

Peab Grundläggning är ett av Sveriges största grundläggningsföretag och är ett helägt dotterbolag.

–  Jag har följt Peab Grundläggnings verksamhet under många år och sett hur de har utvecklats på ett mycket intressant sätt. Att jag nu får möjligheten att fortsätta den utvecklingen tillsammans med alla medarbetare ser jag mycket fram emot samtidigt som jag ser att jag kan bidra med mina tidigare erfarenheter till verksamheten. Jag brinner för projekt som styrs mot tydliga mål och med hög kvalitet samt att arbetet utförs på ett effektivt och säkert sätt, säger Patrik Andersson.

Patrik tillträder sin nya tjänst den 8 mars 2021 och kommer att utgå från Göteborg.