Nyheter

Ny vice vd för Sankt Kors

Anna-Maria Jakobsson har utsetts till vice vd för Sankt Kors. Foto: Sankt Kors

Styrelsen i Sankt Kors har beslutat att utse Anna-Maria Jakobsson till vice vd för det kommunägda bolaget, med tillträde den 1 mars.
Utnämningen innebär att Anna-Maria Jakobsson blir ställföreträdande till Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors. När Johan Kristiansson går i pension under nästa år har styrelsen även utsett Anna-Maria Jakobsson att ta över vd-skapet. 


– Sankt Kors har haft en stark utvecklingskurva de senaste åren och har en unik företagskultur som vi är måna om att säkra även framåt. Vi valde därför att redan nu utlysa vd-rollen internt och är glada att konstatera att rätt profil för framtiden fanns i de egna leden. Anna-Marias erfarenhet av, och kompetens inom, affärsutveckling och tillväxtfrågor kopplat till fastighetsbranschen är precis vad Sankt Kors behöver framåt. Genom denna lösning skapas också möjligheten till en mjuk övergång inför Johan Kristianssons pensionsavgång nästa år , säger Gunnar Broman, styrelseordförande för Sankt Kors

Anna-Maria har innehaft rollen som tillväxtchef på Sankt Kors sedan 2017. Hon har ansvarat för att Sankt Kors företagsmiljöer bidrar till utvecklingen av företagen på plats. Det har bland annat handlat om att ha rätt mix av företag, att det finns tjänsteerbjudanden som adderar värde och stöttar tillväxt samt att miljöerna är attraktiva och bidrar positivt när företagen behöver rekrytera.

– Jag tycker styrelsens val är utmärkt. Vi har många stora pågående investeringar vilket gör att fokus framåt framförallt kommer att ligga på att förädla våra företagsmiljöer. Efter att ha jobbat med Anna-Maria i några år är jag säker på att hon är rätt person för uppdraget, säger Johan Kristiansson, vd på Sankt Kors.

– Jag är väldigt glad att få det här förtroendet och ser fram emot att ta steget till vice vd- rollen. Företagandets villkor, att se möjligheter för företagens utveckling och vad Sankt Kors kan göra för att skapa bra förutsättningar för dem i Linköping är frågor som jag verkligen brinner för och vill fortsätta utveckla i min nya roll, säger Anna-Maria Jakobsson.