Nyheter

Nya Arga Snickaren är glad

Pirre Starrin är den nya Arga Snickaren. Foto: Maria Östlin/Kanal 5

Den här veckan är det säsongspremiär för Arga Snickaren i Kanal 5. Och den ny snickaren är faktiskt ganska snäll, men drar sig inte för att säga ifrån och ställa obekväma frågor.
– Jag tycker om att hjälpa andra och det här är ett drömjobb för mig, säger Per ”Pirre” Starrin, 46, som är Nya Arga snickaren.

I 13 säsonger och 127 avsnitt har vi sett Anders Öfvergård som Arga Snickaren i programmet med samma namn i Kanal 5. Men när årets säsong drar igång är det en annan snickare som kommer att hjälpa de familjer som kört fast i sina renoveringsprojekt.
– Det känns jättebra och det blir en stor utmaning att ta över hammaren i den här succén, säger Pirre Starrin.

Han beskiver sig själv som ”Den snälle arga snickaren”.
– Jag kommer inte att spela en roll, utan vara mig själv. Jag är ganska snäll, men har inga problem att säga ifrån på skarpen, säga vad jag tycker och ställa obekväma frågor. Jag är rak och ärlig och det är väl där det arga finns i så fall. Anders har gjort det med bravur, men jag kan bara göra det här på mitt sätt.

Inspelningarna har gjort över hela Sverige och ett typiskt exempel är en familj som köpt ett hus och drömmer om att renovera det själva. Men sedan tar det stopp på grund av tid, kunskap, pengar eller att relationen knakar i fogarna.
– De har hamnat i en riktig knipa och då kan det behövas någon som kommer utifrån och ifrågasätter vad de håller på med, eller hur det kunde gå så långt, säger Pirre Starrin.

Han fortsätter:
– Jag tycker om att hjälpa andra och det här är ett drömjobb för mig.  Mitt fokus är att hjälpa människor som fastnat i en riktig knipa att komma vidare. Både jag och familjerna har gått in i det här med hjärta och själ och det kommer definitivt märkas i programmen, säger Pirre Starrin.

Han har tidigare jobbat med Ernst Kirchsteiger i Sommar med Ernst. Och på hans cv står det även musiker, snickare, inredare, plåtslagare och brandman.
– Man kan säga att jag är en ganska mångfacetterad herre. Från början hade jag ambitionen att bli smed, men blev plåtslagare i stället. Sen började jag även jobba som snickare för att ha ett jobb vid sidan av musiken, säger Pirre Starrin.

Vid sin sida kommer han att ha Marcus ”Mackan” Nyhlén, även han känd från Sommar med Ernst.
– Mackan är alltid med. Han är med och bygger och
Kommer ni att spela bad carpenter, good carpenter?
– Nej, han är sig själv. Vi är båda snälla.

Den nya säsongen av Arga Snickaren har premiär 4 mars.

Fakta: Per ”Pirre” Starrin

Ålder: 46 år
Familj: frun Anna, en son på tre år, två katter och hunden Bosse.
Bor: i en villa i Nacka. Villan är från femtiotalet kräver ständigt underhål.
Bakgrund: uppvuxen i Stockholm och började tack vare sin pappa tidigt intressera sig för hantverk och bygge. Hans första jobb var som takplåtslagare och snickare, men karriären startade på riktigt för femton år sedan när han genom Stockholm Stad fick möjligheten att jobba med snickerier i parkmiljöer runt om i Stockholm. Här arbetade han tillsammans med två gamla erfarna hantverkare som lärde honom allt han kan, från finsnickerier till att gjuta i betong.
Efter ett par år gick Pirre vidare och arbetade som snickare på mer traditionell byggfirma vilket varade i tio år. I samband med detta kom han i kontakt med inredaren Johan Israelsson, från Room Service, vilket ledde till att han fick frågan om att göra tv-programmet Sommar med Ernst. Efter fem säsonger är han nu redo att ta över rollen som Nya Arga snickaren.
Musiken: Under 90-talet hade han framgång med sin orkester och idag är han engagerad i olika musikprojekt bland annat med Sebbe Stax från Kartellen, Oskar Franzen, Olle Ljungström och Ital Skurk.
Aktuell: I Arga Snickaren i Kanal 5.