Nyheter

Nya chefer på NCC

Susanne Lithander, ny CFO och Ylva Lageson, chef för affärsutveckling och IT. Foto: NCC

NCC genomför förändringar i koncernledningen.
Susanne Lithander utses till ny CFO och Ylva Lageson återvänder till NCC som chef för affärsutveckling och IT och tar plats i koncernledningen.

–Jag är glad över att kunna presentera två nyrekryteringar i koncernledningen med lång och gedigen erfarenhet. De kommer att stärka oss i en tid då vi genomför ett viktigt förändringsarbete. De förändringar vi genomför syftar till att hela organisationen ska vara affärsnära och inriktad på att stötta och utveckla våra projekt, säger Tomas Carlsson, vd och koncernchef för NCC, i ett pressmeddelande.

Susanne Lithander har utsetts till ny CFO för NCC. Hon kommer att tillträda sin position under hösten. Susanne, född 1961, är nu CFO på Billerud Korsnäs, där hon har varit i sju år. Tidigare har hon varit vd för Mercuri Internationall och haft flera roller inom Ericsson. Nuvarande CFO Mattias Lundgren kommer att vara kvar i sin roll fram till slutet av oktober för att slutföra rapporteringen av Q3 och därefter lämna företaget.

Ylva Lageson, född 1971, kommer att återvända till NCC som chef för affärsutveckling och IT, Head of Operational Development and IT. Denna funktion kommer att stärkas och vara del av koncernledningen för att från en affärsnära utgångspunkt driva förändring och utveckling av affären. I denna funktion ingår också strategi, IT och att driva arbetet med digitalisering. 
Ylva Lageson kommer närmast från en  roll som vd i Nobelhuset AB, och före det jobbade hon under många år inom NCC, bland annat som som vice divisionschef för NCC Building Sverige.

Koncernledningen kommer att bestå av:
Tomas Carlsson, VD och koncernchef
Susanne Lithander, CFO (tillträder under hösten)
Ylva Lageson, Head of Operational Development and IT (från 8/10)
Kenneth Nilsson, Head of NCC Infrastructure
Klaus Kaae, Head of NCC Building
Carola Lavén, Head of NCC Property Development
Jyri Salonen, Head of NCC Industry

Följande roller kommer att vara en del av en utökad ledningsgrupp:
Harri Savolainen, Head of Purchasing
Marie Reifeldt, Head of HR
Ann-Marie Hedbeck, Head of Legal & Risk (tillförordnad)
Maria Grimberg, Head of Communication (tillförordnad)

Följande medlemmar av koncernledningen kommer att lämna NCC: Ann Lindell Saeby (Head of Corporate Relations), Håkan Broman (General Counsel) och Mattias Lundgren (CFO).

–Jag vill rikta ett stort tack till Ann, Håkan och Mattias för deras dedikerade insatser under många år i NCC. De har var och en varit viktiga för NCC, säger Tomas Carlsson.