Nyheter

Nya chefer på Skanska

Anders Årling har utsetts till ny vd för Skanska Infrastructure Development och Magnus Norrström till direktör för Skanskas koncernstab IT.

Anders Årling har jobbat inom Skanska i tio år, från början som vice vd för Skanska Financial Services och sedan 2002 som avdelningens vd. Han är ekonom från Stockholms universitet.

Skanska Infrastructure Development är inriktat på verksamhet inom offentlig privat samverkan (OPS/PPP), det vill säga privatfinansierad infrastruktur. Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef, tror att Anders Årling kommer att bli en nyckelperson i att leda det strategiska arbetet med detta.

— Vi är övertygande om att OPS/PPP erbjuder goda framtida expansionsmöjligheter. Anders Årlings goda ledaregenskaper och djupa kännedom om Skanska i kombination med hans dokumenterade förmåga att skapa finansiella lösningar gör honom mycket väl lämpad att leda och utveckla Skanska ID under kommande år, säger Johan Karlström.
Anders Årling ersätter Thomas Alm, som varit tillförordnad vd sedan förra året.

Samtidigt meddelas att Magnus Norrström har utsetts till direktör för Skanskas koncernstab IT. Han ersätter Peter Thompson som slutar efter sex år på posten. Norrström är civilingenjör från Chalmers och kommer närmast från posten som IT-chef.

Har du fått nytt jobb?

Eller har ditt företag anställt en ny chef? Berätta det i Byggvärlden!

Mejla ossditt namn, uppgifter om ditt nya jobb samt tidigare arbete. Skicka gärna med en digital porträttbild, i jpg-format och minst 700 kb.

Informationen om ditt nya jobb publiceras sedan på Byggvärldens Jobb & Karriärsidor.