Karriär

Nya expansionschefen ska leda Byggelements satsning

Robert Larsson Byggelement
Robert Larsson blir ny expansionschef på Byggelement. Foto: Tomas Enqvist

Robert Larsson tillträder en ny tjänst som expansionschef på Byggelement. Uppdraget är direkt kopplat till företagets satsning på att industrialisera tillverkningen av betongelement. Sammanlagt investeras 450 miljoner kronor i utbyggnad av anläggningarna i Ucklum och Hallstahammar.

Robert Larsson kommer närmast från tjänsten som produktionschef vid Finja Betong och tillträder den nya tjänsten senare i höst.

Han har tolv års erfarenhet av byggindustrin och har också bakgrund inom bilbranschens underleverantörer, en sektor som anses som en föregångare vad gäller automation. I botten finns även en magisterexamen i Industriell ekonomi.

– Det ska bli väldigt spännande att få driva den här omfattande satsningen. Tjänsten innebär att jag blir en garant för att leveranser sker i rätt tid och till rätt kostnader. Det är en helhet som ska fungera, säger Robert Larsson.

Tekniksprånget från manuellt arbete till hög grad av automation uppnås genom införande av en unik tillverkningsprocess med bland annat högre grad av robotteknik. Den nya tekniken möjliggör dessutom produktion av betongelement med halverad mängd cement som standard.

Carl Rülcker, vd på Byggelement, är mycket nöjd med rekryteringen som ytterligare stärker företagets ambitioner vad gäller både produktivitet och klimatmål.

– En exceptionell satsning kräver exceptionell kompetens och det har vi hittat i Robert Larsson, säger han. Robert har gedigen erfarenhet av precis det vi behöver och är också en erkänt skicklig ledare.