Nyheter

Nya lägenheter i Björkhagen

Skanska har fått i uppdrag av Svenska Bostäder att bygga 76 hyreslägenheter och en förskola i Björkhagen, söder om Stockholm. Det rör sig om tre punkthus och lägenheter i storlekarna 1—5 rum och kök. Kontraktsvärdet uppgår till 187 miljoner kronor.

De tre husen uppförs centralt i Björkhagen på Helsingborgsvägen, nära till kommunikationer och service men också i omedelbar närhet till naturen i Nackareservatet. Byggstart är planerad till våren 2013 och lägenheterna ska vara inflyttningsklara under 2015.

– Vi är stolta över att få förtroende att bidra till tillförseln av nya hyreslägenheter i Stockholmsområdet. Bostadshusen byggs intill några av Stockholms populäraste byggnader: Markuskyrkan, ritad av Arkitekten Sigurd Lewerentz, som 2001 valdes till Stockholms populäraste byggnad och ett skivhus som när det byggdes 1956 var Nordens högsta bostadshus. Det här ställer naturligtvis höga krav på gestaltningen av bostadshusen, säger Alexandra Laurén, distriktschef, Skanska Sverige.

Hyreshusen byggs i modern, hållbar standard med fokus på energieffektivitet. Bland annat kommer energiåtervinning från spillvatten att användas för uppvärmning av bostäderna.

Förskolan Björken som idag håller till i modulbyggnader flyttar in i husen och får en rejäl standardhöjning med bland annat ett ordentligt kök och lekmiljö utomhus i direkt anslutning till naturreservatet.