Nyheter

Nya namn i JM:s ledning

Nu ska JM:s koncernledning bli bredare och yngre. Sofia Ljungdahl och Fredric Kastevik är två nya namn i ledningen. Sofia Ljungdahl är tillträdande chef för den utvidgade affärsenheten JM Fastighetsutveckling och Fredric Kastevik är vd för JM Entreprenad

— I den tillväxtfas där JM befinner sig just nu blir den bredd och erfarenhet som såväl Sofia som Fredric för med sig in i ledningsgruppen väldigt värdefull, säger Johan Skoglund, vd och koncernchef på JM, i ett pressmeddelande.

Sofia Ljungdahl och Fredric Kastevik tillträder i koncernledningen den 1 juli. Därmed utökas koncernledningen från åtta personer till tio personer.

Sofia Ljungdahl har tidigare varit regionchef för JM Bostad Stockholm Nord och blir nu affärsenhetschef för JM Fastighetsutveckling med ansvar även för JM:s hyresrätter samt för JM:s dotterbolag Seniorgården och Borätt.

Sofia Ljungdahl började på JM 1995 och har jobbat med frågor som rör både bostads- och fastighetsutveckling. Arbetet med att utse hennes efterträdare som regionchef pågår.

Fredric Kastevik behåller sin nuvarande position som vd för dotterbolaget JM Entreprenad och kommer också att ansvara för JM Produktion. Han började på JM 1997 och har tidigare bland annat arbetat som regionchef på JM Entreprenads anläggningsverksamhet.

— Jättekul, det känns som en rolig utmaning, säger Fredric Kastevik om avancemanget till koncernledningen.

Det är framför allt erfarenheter av att jobba för externa kunder som Fredric Kastevik tror att han kan tillföra till koncernledningen.

— Vår styrelse ser gärna att vi ska växa och då behöver vi vara ute och leta nya idéer för verksamheten. I JM Entreprenad har vi fördelen att vi jobbar till ungefär 70 procent för externa kunder, vilket gör att vi har tentakler ute och känner av marknaden, säger Fredric Kastevik.

När Sofia Ljungdahl och Fredric Kastevik tillträder överlämnar Zdravko Markovski sitt ansvar för de båda affärsenheterna JM Fastighetsutveckling och JM Produktion. Han kvarstår som ansvarig för affärsenheten JM Bostad Stockholm.