Nyheter

Nya namn i Skanskas topp

Skanska möblerar om i koncernledningen. Mats Williamson tar klivet upp från vd-posten i Storbritannien.

Det är två personer som lämnar koncernledningen, Petter Eiken och Thomas Alm.

— Petter Eiken ville ta det lite lugnare och vara mer i Norge med sin familj. Och Thomas Alm fyller 60 år i år och är vår stora expert på riskhantering, det var naturligt att han skulle ta jobbet att förbättra vår riskhantering, säger Peter Gimbe, Skanskas presschef.

Thomas Alm får rollen som direktör för Risk Management, en nyinrättad post i koncernen. Petter Eiken kommer att ta över som permanent vd i Skanska Norge, ett uppdrag han har haft tillfälligt sedan i somras.

De två som ersätter Petter Eiken och Thomas Alm i Skanskas koncernledning blir Mats Williamson och Roman Wieczorek. I dagsläget är de vd:ar för Skanska i Storbritannien respektive Polen.

Mats Williamson tillträdde som vd för Skanska UK i juli 2008. På lite drygt ett år har han hunnit vända förlust till vinst.
— Han har dragit igång ett stort förändringsarbete, säger Peter Gimbe.

Både i Polen och Storbritannien kliver vice vd:arna upp på vd-posten. I Skanska UK blir Mike Putnam vd och i Polen blir Krzysztof Andrulewics vd.

Förändringarna genomförs den 1 oktober, med undantag för Roman Wieczorek som blir medlem av koncernledningen från den 1 januari 2010.

Skanskas koncernledning efter årsskiftet:

Johan Karlström, vd och koncernchef, Hans Biörck, ekonomi- och finansdirektör, Tor Krusell, Claes Larsson, Karin Lepasoon, Mike McNally, Roman Wieczorek, Mats Williamson.