Nyheter

Nya poster på NCC

Ann-Sofie Danielsson. Foto: NCC

Joachim Hallengren blir vd och Ann-Sofie Danielsson blir CFO för NCC: s bostadsutvecklingsverksamhet från årsskiftet.
Samtidigt ersätter Mattias Lundgren Ann-Sofie Danielsson på tjänsten som CFO på NCC.

Joachim Hallengren blir vd och Ann-Sofie Danielsson blir CFO för NCC:s bostadsutvecklingsverksamhet från årsskiftet.
Housings verksamhet läggs i ett dotterbolag för att kunna agera som ett självständigt bolag och förbereda för en börsintroduktion.

Joachim Hallengren har arbetat i olika ledande positioner på NCC sedan 1995, senast som affärsområdeschef för Housing och dessförinnan som affärsområdeschef för NCC Property Development. Han har suttit i NCC:s koncernledning sedan 2009.

Ann-Sofie Danielsson har haft flera olika ledande befattningar på NCC där hon anställdes 1996. De senaste tolv åren har Ann-Sofie Danielsson suttit i NCC:s koncernledning och sedan 2007 har hon innehaft rollen som CFO på NCC.

– Jag ser med stor tillförsikt på att Joachim Hallengren och Ann-Sofie Danielsson tar ansvaret för att förbereda Housing för att bli ett självständigt bolag med siktet inställt på börsen. Båda har lång och bred erfarenhet från NCC och kommer tillsammans att skapa de bästa förutsättningarna för en börsintroduktion av ett internationellt framgångsrikt bostadsutvecklingsbolag, säger Peter Wågström koncernchef på NCC, i ett pressmeddelande.

Mattias Lundgren blir ny CFO på NCC vid årsskiftet.
– Jag välkomnar Mattias Lundgren som CFO på NCC och ny medlem i NCC:s koncernledning. Hans erfarenheter från olika roller inom NCC såväl inom ekonomi, affärsutveckling och strategi som från ledande roller inom affärsområdet Housing kommer att vara av stort värde i rollen som CFO, säger Peter Wågström koncernchef på NCC.

Mattias Lundgren kommer närmast från rollen som chef för Business Control inom koncernen med ansvar bland annat för Mergers & Aquistions och strategi på NCC. Dessförinnan var han chef för NCC Housing Sverige. Mattias Lundgren har även en lång erfarenhet från olika roller på NCC inom affärsutveckling, Mergers & Aquistions och som affärsontroller på koncernnivå.