Nyheter

Nya toppchefer på Skanska

Steve Sams blir ansvarig för OPS-verksamheten och Katarina Grönwall är ny kommunikationsdirektör. De är två av alla chefer på nya poster i Skanska.

Anders Årling har ansvarat för OPS-verksamheten, det vill säga byggprojekt i samverkan mellan det offentliga och privata. Efter 13 år på Skanska lämnar han bolaget.

Vice vd:n Steve Sams blir ny vd för Skanska Infrastructure Development, den affärsenhet som investerar i och utvecklar infrastrukturprojekt via OPS. Och det är ett område som ska expandera.

— Vår strategiska inriktning på OPS ligger fast. Vi ser goda möjligheter för framtida expansion inom och vi ser ett ökande intresse på flera marknader. Steve har rätt erfarenhet och bakgrund för att kunna utveckla den här verksamheten vidare, säger Johan Karlström, Skanskas koncernchef.

Skanska meddelar också att Katarina Grönwall blir ny kommunikationsdirektör för koncernen. Hon har varit informationschef sedan augusti 2009. Katarina Grönwall tillträder omgående och efterträder Karin Lepasoon.

Karin Lepasoon är vice VD och medlem av Skanskas koncernledning. Hon får utökade ansvarsområden och kommer att ansvara för strategiutveckling och bli ansvarig för att koordinera koncernstabernas arbete.

Louise Hallqvist utsetts till ny direktör för Controlling i Skanska-koncernen. Hon ersätter Anders Lilja, som blir ny CFO för affärsenheten Skanska Sverige.