Nya turer i misstänkt muthärva

Nya turer i misstänkt muthärva
Bostadsbolaget Poseidon i Göteborg har polisanmält en medarbetare för allvarliga oegentligheter. Samtidigt har tre nya förundersökningar satts igång mot kommunala bostadsbolag i staden.

Bostads AB Poseidon säger i ett pressmeddelande att medarbetaren polisanmäldes under måndagen efter en översyn av bolagets regler och rutiner. Personen är tillsvidare avstängd från sin arbetsplats. Medarbetaren misstänks vara delaktig i de omtalade oegentligheter som uppdagades i våras. Tjänstemän på Familjebostäder i Göteborg och på Göteborgs Idrotts- och föreningsförvaltning anklagades för att ha låtit sig mutas av ett ofta anlitat byggföretag. I april inleddes en förundersökning av Riksenheten mot korruption.

Samtidigt har statsåklagare Nils-Erik Schultz meddelat att tre förundersökningar inletts mot kommunala bostadsföretag i Göteborg, utöver den mot Familjebostäder som inleddes i våras.

— De nya förundersökningarna fokuserar handlar inte om Familjebostäder utan andra kommunala bostadsföretag. Polisen tar in material och ska förhöra ett antal personer, säger han till Sveriges Radio.

Relaterade artiklar

Vinstvarning från NCC
”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
Vill nå ut bredare med e-utbildning i byggetik