Nyheter

Nya turer i misstänkt muthärva

Bostadsbolaget Poseidon i Göteborg har polisanmält en medarbetare för allvarliga oegentligheter. Samtidigt har tre nya förundersökningar satts igång mot kommunala bostadsbolag i staden.

Bostads AB Poseidon säger i ett pressmeddelande att medarbetaren polisanmäldes under måndagen efter en översyn av bolagets regler och rutiner. Personen är tillsvidare avstängd från sin arbetsplats. Medarbetaren misstänks vara delaktig i de omtalade oegentligheter som uppdagades i våras. Tjänstemän på Familjebostäder i Göteborg och på Göteborgs Idrotts- och föreningsförvaltning anklagades för att ha låtit sig mutas av ett ofta anlitat byggföretag. I april inleddes en förundersökning av Riksenheten mot korruption.

Samtidigt har statsåklagare Nils-Erik Schultz meddelat att tre förundersökningar inletts mot kommunala bostadsföretag i Göteborg, utöver den mot Familjebostäder som inleddes i våras.

— De nya förundersökningarna fokuserar handlar inte om Familjebostäder utan andra kommunala bostadsföretag. Polisen tar in material och ska förhöra ett antal personer, säger han till Sveriges Radio.