Nya utmaningar för Årets Byggchef 2011

Nya utmaningar för Årets Byggchef 2011
Utmärkelsen Årets Byggchef 2011 öppnade många dörrar för Magnus Rudén. En av dem var till Wäst-Bygg, där han nu börjat en ny tjänst som affärsområdeschef kommersiellt - Det här känns verkligen som en spännande utmaning.
Utmärkelsen Årets Byggchef 2011 öppnade många dörrar för Magnus Rudén. En av dem var till Wäst-Bygg, där han nu börjat en ny tjänst som affärsområdeschef kommersiellt – Det här känns verkligen som en spännande utmaning.

2011 utsågs Magnus Rudén, tidigare projektchef på AF Bygg i Göteborg, till Årets Byggchef av Byggcheferna och tidningen Byggvärlden. Utöver den prestigefyllda titeln vann han även en ledarskapsutbildning hos Ledarstudion.

 – Det var många dörrar som öppnades. Jag har fått hålla föreläsningar och pratat på mässor. Det dök också upp många erbjudanden om jobb, berättar Magnus.

Tjänsten på Wäst-Bygg tillträdde han den 6 augusti. Han kommer att bli ansvarig för affärsområde kommersiellt, över hela Sverige.  Det handlar bland annat om att driva befintliga projekt och göra nya affärer.
 – Wäst-Bygg var mycket tydliga vad tjänsten innebar samt tydliga med mål o vision.  Andra faktorer som lockade med Wäst-Bygg är att de känns som ett ”framtidsrätt” företag med många framgångsrika entreprenader. Vi jobbar nära kund och med samverkan. Det tror jag är ett vinnande koncept.

Jörgen Andersson, byggchef och vice vd på Wäst-Bygg, var också en av de nominerade till Årets Byggchef 2011, men han snuvades på titeln av Magnus Rudén.
 – När inte jag vann såg jag istället till att anställa en vinnare, skojar Jörgen Andersson. Det känns väldigt trevligt att Magnus landat hos oss.

Magnus Rudén lämnar närmast en tjänst som arbetschef på FO Peterson & Söner Byggnads AB i Göteborg.

Läs mer om Wäst-Byggs satsningar i kommande nummer av Byggvärlden.

 

Susanne Bengtsson
[email protected]

Relaterade artiklar

Ny chef för Veidekkes tunnelverksamhet
Nya expansionschefen ska leda Byggelements satsning
Peab rekryterar ny affärschef
Sista chansen att nominera till Årets Byggchef 2022