Nyheter

Nytt drömkontrakt för Skanska

Skanska ska bygga Malmö Kongress Konsert Hotell för 1,4 miljarder kronor. Beskedet kom dagen efter Skanskas kontrakt att bygga Nya karolinska beslutades.

Skanska medverkar både som utvecklare och byggare för Malmös kombinerade anläggning för Kongress Konsert Hotell. Totalt handlar det om bygguppdrag för 1,4 miljarder kronor.

Det är 90 000 kvadratmeter som ska byggas på en 35 000 kvadratmeter stor tomt på Universitetsholmen vid västra hamnen i Malmö.
Bolaget planerar för bostäder intill anläggningen och har köpt byggrätter av Malmö stad.

— Det är mycket stimulerande att få bidra till detta prestigeprojekt för Malmö. Vi kommer att medverka med hela vårt register inom stadsbyggnad. Det är särskilt glädjande att vi får möjlighet att skapa ett grönt projekt som kommer att vara ett föredöme inom miljöområdet, säger Johan Ellerstedt, VD, Skanska Sverige i ett pressmeddelande.

Skanskas listar sitt åtagande:
* Konserthus: För Malmö stads räkning bygger Skanska Sverige det nya konserthuset. Kontraktssumman uppgår till 750 miljoner kronor. Därutöver får Skanska ett byggkontrakt för ett parkeringshus om 156 miljoner kronor.

* Kongress och hotell som utvecklas och byggs av Skanska Sverige. Bygguppdraget uppgår till 500 miljoner kronor.

* Skanska investerar 900 miljoner kronor i kongress- och hotellanläggningen samt byggrätter.