Nyheter

Nytt mediecenter i Malmö

Peab satsar på ett nytt mediecenter i Malmö. <br></br> — Vår önskedröm är att det ska stå klart till 2011, säger Karin Månsson, projektutvecklare på Peab.

Moving Media City är namnet på det nya mediehuset som ska ligga i Västra Hamnen i Malmö. Det är det danska arkitektkontoret Juul Frost Arkitekter som tagit fram ritningarna på huset.

— Men vi är fortfarande i ett programskede. Önskedrömmen är att kunna börja projekteringen till sommaren eller hösten, och att huset ska stå klart till 2011, säger Karin Månsson.

Tanken är att Moving Media City, som ska ligga bredvid SVT:s kommande hus, ska husera företag inom medie- film- och databranschen. Enligt Karin Månsson vill Peab skapa en rå och ruffig industrikänsla, kombinerat med den senaste byggtekniken.

— Vi ska ju bygga i ett gammalt varvsområde och vill bevara den känsla som finns där nu. Samtidigt ska vi klara av alla nya miljökrav som kommit. Det blir en utmaning.

Hur troligt är det att projektet blir av?
— Man kan aldrig lova någonting till 100 procent innan hyreskontrakten är påskrivna. Men vi tror att det blir av. Intresset från mediebranschen är stort. Dessutom samarbetar vi med Malmö kommun, Region Skåne och Malmö högskola och de är positiva, säger Karin Månsson.

Fakta / Kan stå färdigt 2010

Projekt:Moving Media City.

Arkitekt:Juul Frost Arkitekter.

Beställare: Peab Sverige AB.

Entreprenör: Peab.

Byggstart: 2008.

Ordervärde: Inte klart

Klart:Tidigast årsskiftet 2010-2011.

Byggnadsyta:Cirka 10 000 kvadratmeter.