Nyheter

Nytt nummer av Byggvärlden

Nummer 8 av Byggvärlden har nu nått läsarna. I den kan du bland annat läsa en exklusiv intervju med JM:s avgående vd Johan Skoglund, ett byggreportage från Slussen i Stockholm, de senaste nyheterna och mycket mer.

Johan Skoglund har jobbat på JM i i 37, varav 22 år som vd. Nu går han i pension, för Byggvärlden berättar han om tiden hos byggjätten, om kärleken till skogen och vad han ska gör nu.

I dagarna invigs Vattentorget vid Slussen i Stockholm. Den nya parken, som blir en ny mötesplats för stockholmarna, frigör vattnet från betong i det byggintensiva området. Slussenprojektet har nu kommit halvvägs. I nya numret av Byggvärlden kan du även läsa om miljardinvesteringarna som nu ska göra på slussar i Västsverige och i synnerhet på en unik sluss som byggs i Lilla Edet.

Vidare kan du ta del av de senaste nyheterna, bland annat tvisten mellan Serneke och Svenska Bostäder vid projekt Plankan i Stockholm och vad som enligt polisen startade branden på Oceana. Dessutom statistik från Byggfaktas databas, de senaste konkurserna och upphandlingarna, krönikor, debatt, namn och nytt och mycket mer.

Bland innehållet:

Serneke stäms på 392 miljoner kronor

Moelven drar tillbaka varsel

Lars Hildingsson tar över ordförandeklubban

Vill bromsa nya byggreglerna

Fortsatt uppåt för bostadsbyggandet

Veidekke tar hem Västlänken-projekt

Nu upphandlas byggandet av Uppsalas spårväg

Vattnet befrias från betongen

Unik triangelsluss byggs i Lilla Edet

”JM har varit min andra familj”

Pilotprojekt med miljövänligare sprängmedel

Rosendals Trädgård byggs ut för 100 miljoner

Klicka här för att läsa senaste utgåvan