Nyheter

Läs senaste numret av Byggvärlden

I nummer 5, som nu har landat i brevlådorna, har vi tema digitalisering där vi bland annat har pratat med en Chalmersforskare om BIM. Vi har besökt Veidekkes svenske koncernchef och skriver om det växande problemet med bränder på byggarbetsplatser.

Digitaliseringen ökar inom byggsektorn, men det kan hända mer och gå snabbare, till exempel om BIM används på rätt sätt. Det menar Mattias Roupé på Chalmers som i ett forskningsprojekt nu undersöker hur man ska kunna jobba helt digitalt på en byggarbetsplats, utan traditionella ritningar.

I nummer fem av Byggvärlden har vi även besökt och pratat med Jimmy Bengtsson, Veidekkes koncernchef, vi skriver om det ökade antalet bränder på byggarbetsplatser, bland annat märker Brandskyddsföreningen att allt fler företaget efterfrågar utbildningen Heta Arbeten. Kajsa Hessel, vd för Svensk Byggtjänst, berättar om hur bolaget ska nå ut till fler i branschen och Obos vd om nödbostäderna som man skickar till krigets Ukraina. Dessutom de senaste nyheterna, analyserna, namn och nytt, krönikörer och mycket mer.

Bland innehållet:

Bostadsbyggandet ökade i februari

Växande problem med bränder

Vätgasanläggning ger el i hamnprojekt

Så ska Svensk Byggtjänst nå ut till fler

Vill se BIM-modellen som primär informationskälla

De tar byggbranschen in i framtiden

Han leder norska byggjätten

Ljusning i sikte för byggmarknaden

Trendbrott för småhusbyggare

De skickar nödbostäder till Ukraina

291 tips om misstänkt brottslighet

Klicka här för att läsa senaste utgåvan