Nyheter

Nytt uppdrag för Skanska i Polen

Nowy Rynek, är ett kommersiellt fastighetsprojekt i Poznan, Polen. Bild: Skanska

Skanska investerar cirka 460 miljoner kronor i den första fasen av ett kommersiellt fastighetsprojekt i Polen. Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella fastighetsprojekt i Poznan.

Nowy Rynek, är ett kommersiellt fastighetsprojekt i Poznan, Polen.  Skanska investerar EUR 48M i kontorsbyggnaden, som får sex våningar och kommer att ha en total uthyrningsbar yta på cirka 25 000 kvadratmeter, med två nivåer parkeringsgarage.

Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella fastighetsprojekt i Poznan, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Komplexet, som består av fem oberoende byggnader i stadens centrala affärsdistrikt, kommer skapa ett nytt kvarter i Poznan. 

Nowy Rynek kommer att omfatta kontor och detaljhandel med ett nytt torg som ska arrangera aktiviteter som är tillgängliga för lokalbefolkningen. 

Den första fasen är en kontorsbyggnad som förväntas få LEED Gold-certifiering. Det kommer också att certifieras som en ”Byggnad utan barriärer” för dess tillgängliga design, inkluderande för personer med funktionshinder.

Byggnationen av den första fasen har inletts och ska vara slutförd under det andra kvartalet 2019.