Nyheter

OBOS Nya Hem rekryterar från Besqab

Jens Rooth.

För att driva och utveckla större projekt i storstäderna har Jens Rooth anställts i rollen som operativ chef för Joint Venture och som Projektchef på OBOS Nya Hem, med placering på Stockholmskontoret. Han kommer närmast från Besqab och tillträder i sin tjänst hos OBOS under oktober 2021. 


OBOS koncernmoder i Norge har en bred historik av genomförda JV-projekt, som uppgår till cirka 50 procent av den totala andelen OBOS-projekt i Norge. OBOS ambition är att öka andelen JV-projekt även i Sverige, både i form av förvärv och genomförande. I början av juli offentliggjorde OBOS Nya Hem deras första JV-projekt Skeppsbron i Göteborg, som genomförs tillsammans med AF-gruppen. Även i Stockholm och Malmö planerar man för fler JV-projekt i framtiden.

Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem och ansvarig för storstadssatsningarna, kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:
– Jens har ett stort affärsfokus och gedigen erfarenhet vad gäller nyproduktion av bostäder och kommersiella fastigheter från flera olika roller – nu senast som chef för hyresfastigheter hos Besqab och med tidigare erfarenhet från Riksbyggen och JM AB. Därför är det med stor glädje vi kan berätta att Jens Rooth ansluter till OBOS för att ta ansvar för JV-projekten, där hans långa erfarenhet av komplexa och avancerade affärer blir särskilt värdefull.
– Under mina år i bostadsbranschen har jag haft förmånen att få vara med och utveckla en rad stora projekt i Stockholmsregionen. Att nu få fortsätta min yrkesbana tillsammans med medlemsägda OBOS, med tydligt fokus både på att bygga kvalitetsbostäder, och på att tillgängliggöra dem för fler människor – det ser jag verkligen fram emot, säger Jens Rooth.