Nyheter

Obos rekryterar ny affärsansvarig

Cattis Carlén - ny affärsansvarig för OBOS Deläga.

Cattis Carlén blir ny affärsansvarig för OBOS Deläga på avdelningen för boköpsmodeller. Hon har arbetat som politiskt sakkunnig hos tidigare bostadsminister Per Bolund och tidigare kultur- och idrottsminister Amanda Lind.

Cattis Carlén blir ny affärsansvarig för Obos nya boköpsmodell Obos Deläga.

– OBOS är en snabbt växande bostadsutvecklare med ett starkt samhällsengagemang. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla OBOS Deläga i Sverige och därmed sänka trösklarna för fler till det ägda boendet, säger Cattis Carlén.

Cattis Carlén har tidigare arbetat på Riksbyggen med affärsutveckling och lösningar för att fler ska kunna komma in på bostadsmarknaden, bland annat Riksbyggens koncept Hyrköp.

Ska ansvara för Obos Deläga

På OBOS kommer hon att ansvara för utvecklingen av OBOS Deläga – en boköpsmodell där köparen blir ”sambo” med OBOS genom att till början äga mellan 50 och 90 procent av bostaden. Resterande andel samägs med OBOS. Köparen kan därefter stegvis öka sitt ägande, med siktet inställt på att inom tio år äga 100 procent.

– Modellen har redan introducerats i bland annat Uppsala, Göteborg och Stockholm. Jag är säker på att Cattis med sin breda erfarenhet är rätt person för att se till att fler kan få möjlighet att köpa sin bostad genom OBOS Deläga, säger Ingjerd Sælid Gilhus, chef Boköpsmodeller Norge, i ett pressmeddelande.