Nyheter

Ola Serneke – Årets Affärsnätverkare

Byggentreprenören Ola Serneke, vd för Serneke Group, utsågs till Årets Affärsnätverkare 2015 av BNI under Stockholmsminglet 9 februari på Berns Salonger i Stockholm.

BNI, världens och Sveriges största affärsnätverk, utnämner sedan 2008 Årets Affärsnätverkare. Utmärkelsen går till en företagare och entreprenör som använder nätverkande som viktig metod för att skapa affärer.

Juryns motivering: ”Ola Serneke är nytänkande och en starkt engagerad entreprenör. Han är nätverkande i näringslivet och närvarande i många sammanhang. Allt Ola företar sig gör han med stor energi vilket förmodligen är en av orsakerna till att han drar så många bra medarbetare till sig. Få är så målmedvetna och framtidsplanerna slår de flesta andra i vårt land.”

Årets Affärsnätverkare 2015, Ola Serneke, var på plats och tog emot sitt pris under  Stockholmsminglet på Berns Salonger.

– Att skapa personliga kontakter och omge sig av kompetenta människor är en förutsättning för att lyckas i såväl affärsvärlden som privat. Detta blir ett sorts bevis på detta, så det är naturligtvis väldigt hedrande att vinna denna utmärkelse, säger Ola Serneke, vd Serneke Group.

Serneke Group som Ola startade 2002 har sedan dess vuxit och är idag en rikstäckande koncern inom bygg, anläggning och projektutveckling. De har bland annat fått mycket uppmärksamhet för Karlatornet på Lindholmen i Göteborg, som planeras bli Nordens högsta skyskrapa.

Tidigare vinnare:

2014 Frida Boisen, Chefredaktör för GT, reporter, krönikör och debattör

2013 Carina Nunstedt, Books & Dreams

2012 Ola Lauritson, fackboksförfattare om Gi- metoden, hälsoentreprenör

2011 Pär Johansson, initiativtagare till Glada Hudik-teatern

2010 Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, framgångsrik bloggare och entreprenör

2009 David Lega, kristdemokratisk politiker, tidigare aktiv inom handikappidrotten som simmare

2008 Peter Wallentin – Handelshögskolan, bland mycket annat produktspecialist på Volvo Cars