Nyheter

Oliver vill bygga busfabrik av Fanerdun

Något måste göras med Fanerduns övergivna fabrikslokaler i Kalmar. Det anser Oliver Egertz, 6 år, som lagt ett bud på fabriken: 2 000 kronor. <br></br> — Jag hade kunnat gå upp till 3 000 kronor om det hade behövts. Sen hade jag kunnat låna på

Pengarna han tjänat på att hålla godiskiosk hemma under sommaren brände i fickan. Son till en företagare som han är såg Oliver Egertz genast möjligheterna i Fanerduns övergivna fabrik i Kalmar, som han så ofta åker förbi på vägen hem. Den sexåriga entreprenören fick hjälp att skriva ett mejl till Kalmar kommun med en begäran om att få köpa fabrikslokalen.

— Jag tänkte göra om det till Sveriges största busfabrik, med stora torn man kan klättra på och kuddar i många färger, säger Oliver Egertz.
”Jag bjuder högst 2 000 kronor” skrev han i mejlet. Men det fanns även krav kopplat till budet: ”Jag vill inte ta över en massa skulder”.

3 000 besökare räknade han med till busfabriken. Entrékostnaden skulle vara 60 kronor för vuxna och 40 kronor för barn. Överskottet skulle gå tillbaka till banken.

Men mitt i planeringen kom ett aningen nedslående svar från kommunalrådet. Eftersom kommunen inte äger fabrikslokalen kan Oliver inte få deras hjälp.
— Men det går ju inte ändå för nu har jag sett att den kostar 20 miljoner. Så mycket pengar har jag faktiskt inte, säger Oliver Egertz.

Nu hoppas han i stället att den som köper fabrikslokalen satsar på en busfabrik.