Nyheter

Oljibe rekryterar arbetschef från NCC

Henrik Löfvenborg är ny arbetschef på Oljibe.

Henrik Löfvenborg är ny arbetschef på Oljibe. Han kommer närmast från NCC där han jobbat i 17 år i olika roller. På Oljibe ska han ansvara för en nybildad grupp.

Henrik Löfvenborg har ett förflutet på NCC som platschef, projektchef och de senaste 5 åren i rollen som produktionschef. I rollen som produktionschef ansvarade Henrik för en projektenhet med cirka 60 medarbetare som omsatte över 800 mkr år 2021.

Nybildad arbetschefsgrupp

Henrik är utbildad civilingenjör från KTH samt har senare i karriären gått IFL-programmet för civilingenjörer på Handelshögskolan i Stockholm. På Oljibe kommer Henrik ansvara för en nybildad arbetschefsgrupp.

– Jag är väldigt förväntansfull och tacksam för möjligheten att få vara del av den spännande tillväxt-, förändrings- och utvecklingsresa som Oljibe har framför sig. Oljibe är ett modernt byggbolag med starka värderingar. Företagets höga målsättning avseende klimat tilltalar mig mycket. Att bolaget dessutom, sedan flera årtionden tillbaka, bedriver stor andel samverkan/partnering projekt passar mig utmärkt eftersom det är den samarbetsform som jag har störst erfarenhet från under mina 17 år på NCC, säger Henrik Löfvenborg i ett pressmeddelande.

”Tillför stor kunskap”

Oljibes vd Martin Dahlgren kommenterar rekryteringen:

– Det känns fantastiskt kul att Henrik valt att börja hos oss på Oljibe. Han tillför ett stort kunnande från komplexa samverkansprojekt inom kommersiella och samhällsfastigheter däribland ett stort antal nybyggnader av skolor. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom och våra kollegor med att förverkliga företagets utvecklings- och tillväxtplan byggd på offensiva klimat- och digitaliseringsmål.

Henrik kommer att ingå i Oljibes ledningsgrupp.